Ο Σύλλογος


Ο Πειραϊκός σύλλογος Aikido
ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011Είναι αναγνωρισμένος σύλλογος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

Ο Σύλλογος Ο Πειραϊκός σύλλογος Aikido ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και είναι αναγνωρισμένος σύλλογος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο σύλλογος είναι μέλος της ΕΦΕΟΖ-Ζ (Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου-Ζιτσου) με αριθμό μητρώου 125 καθώς και της Ε.Ο.Τ.(Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο). Στο σύλλογο υπάρχουν τμήματα Αikidο (παιδικό εφηβικό & ενηλίκων), τμήμα Iaido, Tai Chi και Eagle Claw Kung Fu. Όλοι οι υπεύθυνοι προπονητές των τμημάτων είναι πτυχιούχοι προπονητές από τη ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

Η σχολή Η σχολή στεγάζεται σε α’ όροφο έκτασης 180 τ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά ( 500μ. απο τον ΗΣΑΠ Πειραιά). Το dojo είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο απο τους ιδρυτές του με πολύ κόπο και αγάπη για το Αikido και γενικότερα τις πολεμικές τέχνες. Σε ένα παραδσιακό περιβάλλον με ξεχωριστά αποδυτήρια ανδρών-γυναικών καθως και ξεχωριστά W.C. και ντούζ. Στο dojo ακολουθείται η διδασκαλία του shihan Christian Tissier (8th dan Aikikai) μέσω της τεχνικής καθοδήγησης του M. Erb sensei (6th dan Aikikai).


Sensei Μάκης Ποτήρης,
Godan (5th dan Aikikai)Ο Μάκης Ποτήρης ξεκίνησε την ενασχόληση με το Aikido τον Φεβρουάριο του 1998 σε ηλικία 20 ετών στο FukuShinKan dojo (Aθήνα) υπο την καθοδήγηση του sensei Γιώργου Κολιόπουλου (6th dan Aikikai). Toν Μάιο του 2003 εξετάστηκε για shodan (1st dan) απο τον shihan W.Smith (6th dan Aikikai).

Τον Μάιο του 2007 εξετάστηκε για Νidan (2nd dan) απο τον sensei Γ. Κολιόπουλο & τον Νοέμβριο του 2011 για Sandan (3rd dan) απο τον sensei Γ. Κολιόπουλο. Κατα την πολυετή ενασχόληση με το Αikido έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους όπως:W. Smith, G. Jones, P. Brady, K. Hayward, P. Smith, S. Sugano, Y. Kobayashi, T. Mori, T. Sugawara, M. Minegishi, C. Tissier, B.E. Olsen, P. Guillemin, D.Waite shihan, M.Erb κ.α.
Το 2011 ίδρυσε το ΚοuShiKan dojo στον Πειραιά (ένας χώρος 180τ.μ. αποκλειστικά για Aikido και άλλες Ιαπωνικές τέχνες) και απο τότε είναι υπεύθυνος διδασκαλίας. Το 2013 γίνεται συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιά (μέσω του προγράμματος του Πανελλήνιου οδηγού πολεμικών τεχνών) και έκτοτε διδάσκει δωρεάν στους φοιτητές Αikido ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τέχνης στην Ελλάδα. Το 2014 ξεκινάει να διδάσκει στο Παγκράτι σε ενα νέο χώρο πολεμικών τεχνών ως συνεργάτης της σχολής.

Eίναι πιστοποιημένος προπονητής απο την ΓΓΑ, ενώ το 2014 ξεκινάει να ασκείται στην τέχνη του Ιaido και κατέχει το βαθμό του 3ου Dan
Aπο τον Σεπτέμβριο του 2012 ακολουθεί τη διδασκαλία Αikido του shihan C.Tissier (8th dan Aikikai) μέσα απο συνεργασία με τον sensei Β.Νυκτερή και τη σχολή του Αikido Academy. Aπο τότε παρακολουθεί ανελλιπώς τα σεμινάρια των C.Tissier, P.Guillemin & Β.Νυκτερή. Το 2015 μετά απο ένα ταξίδι του στην Ελβετία ξεκινάει συνεργασία με τον Μichel Erb sensei (6th dan Aikikai) ο οποίος είναι υπέυθυνος ανάπτυξης Αikido circle Tissier στην Ελβετία. Tον Σεπτέμβριο του 2016 εξετάζεται επιτυχώς για 4ο dan απο τον Μ.Εrb sensei.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει επίσης οργανώσει και διδάξει ως επικεφαλής εκπαιδευτής, σεμινάρια σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Τον Ιανουάριο του 2023 του απονεμήθηκε από τον Doshu, το 5ο dan (Godan) στη τελετή Kagami Biraki.